Genel Haberler
14.10.2022

Başkent Kültür Yolu Festivali - THK Müzesi'ndeyiz

THK Üniversitesi İHAMER - Bulut Altı Avcı İnsansız Hava Aracı Projeleri

4-20 Ekim 2022 tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali'nde Üniversitemiz paydaş olarak yer almaktadır. Festival kapsamında İHAMER bünyesinde proje geliştiren takımlarımızdan ÇAKIN takımı 4-11-18 Ekim 2022 tarihlerinde Türk Hava Kurumu Müzesi'nde Başkent Kültür Yolu Festivali ziyaretçileri ile bir araya gelecektir. Etkinlik kapsamında geliştirdikleri Bulut Altı Avcı İnsansız Hava Aracı Projelerini tanıtarak ziyaretçilerini bilgilendirecektir.

Etkinlikte, bulut altı avcı insansız hava aracı projelerinin sergilenmesi ve gerekli bilgilerin verilmesi amaçlanmaktadır. Türk Hava Kurumu Üniversitesi İHA Sistemleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce (İHAMER) tasarlanan bulut altı avcı insansız hava aracı, otonom uçuş modunda belirlenecek sınırlar içerisinde devriye turu atarken, savunduğu alana izinsiz giriş yapan drone’ları donanımında sahip olduğu kamera ile tespit edecek ve tarayıcı başlığı üzerinde bulunan sensörler sayesinde derinlik tespiti yapacaktır. İnsansız hava aracımız hedef takibini sürdürecek ve hedefe 5 metre yaklaştığı takdirde avcı aparatın çalışma prensibi devreye girerek hedefi imha edecektir.