Genel Haberler
14.10.2022

Başkent Kültür Yolu Festivali - THK Müzesi'ndeyiz

THK Üniversitesi İHAMER - Otonom İnsansız Kara ve Hava Aracı Projeleri

4-20 Ekim 2022 tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali'nde Üniversitemiz paydaş olarak yer almaktadır. Festival kapsamında İHAMER bünyesinde proje geliştiren takımlarımızdan DOĞAN takımımız 6-13-20 Ekim 2022 tarihlerinde Türk Hava Kurumu Müzesi'nde Başkent Kültür Yolu Festivali ziyaretçileri ile bir araya gelecektir. Etkinlik kapsamında geliştirdikleri Otonom İnsansız Kara ve Hava Aracı Projelerini tanıtarak ziyaretçilerini bilgilendirecektir.

Etkinlikte, Türk Hava Kurumu Üniversitesi İHA Sistemleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce (İHAMER) hazırlanmış ve Samsun TEKNOFEST yarışması Acil Afet Yönetimi Kategorisinde Otonom İnsansız Kara ve Hava Aracı 4’üncüsü olan projelerin sergilenmesi ve gerekli bilgilerin verilmesi amaçlanmaktadır. İki âdet insansız hava aracı ve bir adet insansız kara aracı ile sürü algoritması mantığı kullanılarak afet Yönetimi çalışmaları yapmaktadır. Yaşanan doğal afetler sonucunda tahribata maruz kalan bölgelerde yardım bekleyen insanların hem havadan hem karadan görüntü tespiti yapılarak koordinatları belirlenmekte, daha sonra koordinatları belirlenen afetzedelere hem karadan hem havadan yardım paketleri taşınabilmektedir.